ΔΙΕΘΝΗ

Διχάζει ακόμα η Θάτσερ

διχάζει-ακόμα-η-θάτσερ-796556

Η βασιλομήτωρ και η πριγκίπισσα Νταϊάνα που θάφτηκαν και αυτές με στρατιωτικές τιμές όπως θα ταφεί η Μάργκαρετ Θάτσερ στις 17 Απριλίου, συνοδεύθηκαν στην τελευταία τους κατοικία από τη θλίψη όλων των Βρετανών.

Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με την πρώην πρωθυπουργό καθώς εκτός από τις διαμαρτυρίες για τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε, πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το μεγάλο κόστος της τελετής, το οποίο εν μέρει θα καλυφθεί από τα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το κόστος θα ανέλθει στα 10 εκατ. λίρες, από τα οποία τα μισά αφορούν τη μεγάλη επιχείρηση ασφάλειας που θα στηθεί καθώς θα συρρεύσουν στο Λονδίνο επίσημοι από όλο τον κόσμο.

«Μα είναι δυνατόν να πληρώνουμε την κηδεία μιας γυναίκας που πληρωνόταν 400 λίρες το λεπτό για τις ομιλίες της, έχει μεγάλη προσωπική περιουσία και όταν ήταν στην εξουσία εκτόξευσε στα ύψη την ανεργία και κατέστρεψε τις πόλεις μας;», αναφέρεται σε ιστοσελίδα στην οποία έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υπογραφές ανθρώπων που ζητούν να μη συμμετάσχει το κράτος στο κόστος.

Τα Νέα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου