ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο ενός εκατ. ευρώ για την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Costa Concordia

πρόστιμο-ενός-εκατ-ευρώ-για-την-πλοιοκ-797822

Με την καταβολή προστίμου ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρείας κλείνει στο πλαίσιο συμβιβαστικής συμφωνίας με την εισαγγελία του Γκροσέτο η έρευνα σχετικά με το ναυάγιο του Costa Concordia στην Ιταλία.

Η απόφαση σημαίνει ότι η Costa, θυγατρική της αμερικανικής Carnival, δεν είναι πλέον κατηγορούμενη στην δίκη για το ναυάγιο του Concordia την 16η Ιανουαρίου του 2012, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 32 επιβάτες και μέλη του πληρώματός του.

Σε δίκη, πάντως, θα προσαχθούν παρά τη συμφωνία ο κυβερνήτης Φραντσέσκο Σκετίνο και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία αναγνώρισε, έτσι, ότι φέρει «αντικειμενική ευθύνη» για το τραγικό ναυάγιο στα ανοικτά της νήσου Τζίλιο πριν 15 μήνες, καθώς ο καπετάνιος Σκετίνο και ο υπεύθυνος της μονάδας διαχείρισης κρίσεων της εταιρίας Ρομπέρτο Φεραρίνι -οι δυο κύριοι κατηγορούμενοι- ήταν υπάλληλοί της.

Ο δικηγόρος της εταιρείας Μάρκο Ντε Λούκα δήλωσε ότι η συμφωνία είναι «λογική», ενώ παράλληλα έκανε σαφές ότι η Costa Crociere θα μετατραπεί σε ενάγουσα στη δίκη, ζητώντας να αποζημιωθεί για την απώλεια του κρουαζιερόπλοιου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου