ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία ανακαλεί 50.000 τόνους κρέατος γιατί «ίσως περιέχει άλογο»

η-ολλανδία-ανακαλεί-50-000-τόνους-κρέατος-γ-797922

Οι Αρχές της Ολλανδίας πρόκειται να ανακαλέσουν 50.000 κρέατος που έχει πωληθεί σε όλη την Ευρώπη σαν βοδινό, γιατί δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί η πηγή του και ίσως περιέχει κρέας αλόγου.

Η ανάκληση αφορά 370 εταιρείες σε όλη την Ευρώπη και άλλες 132 στην Ολλανδία που αγόρασαν κρέας από δύο ολλανδικές εταιρείες, αναφέρει η αρχή ασφάλειας τροφίμων της χώρας.

Σύμφωνα με την αρχη οι εταιρείες είναι η Wiljo Import en Export B.V. και η Vleesgroothandel Willy Selten, που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Το κρέας πωλήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Αν και οι Αρχές παραδέχονται ότι η πηγή του δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί, «δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία». Κατά τον νόμο, τα κρέατα των οποίων η προέλευση δεν μπορεί να πιστοποιηθεί, δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση από ανθρώπους ή ζώα και αποσύρονται.

Πάντως, μέρος της ποσότητας, «ίσως έχει καταναλωθεί» παραδέχονται οι ολλανδικές Αρχές.

Από τις αρχές του 2013 το σκάνδαλο με ανάμειξη κρέατος αλόγου με άλλα κρέατα και την πώλησή του σαν βοδινό έχει απλωθεί σε σχεδόν όλη την Ευρώπη: χιλιάδες τόνοι έχουν ανακληθεί από την κυκλοφορία και πολλά προϊόντα αποσύρθηκαν προσωρινά εξοργίζοντας και ανησυχώντας τους καταναλωτές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου