Η Καλιφόρνια κινδυνεύει με τσουνάμι

Τελευταία ενημέρωση: 2013-03-26, 10:25:42
Η Καλιφόρνια κινδυνεύει με τσουνάμι

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι στην Καλιφόρνια ζουν σε παράκτιες ζώνες που κινδυνεύουν να καταστραφούν από πλημμύρες σε περίπτωση τσουνάμι, σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Γεωφυσικής (USGS).

Από την έρευνα προκύπτει πως κύματα ύψους οκτώ ή περισσότερων μέτρων θα μπορούσαν να πλήξουν τη βόρεια Καλιφόρνια σε περίπτωση σεισμού μεγέθους 8 βαθμών στην περιοχή.

«Οι τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα καταστροφικά τσουνάμι έφεραν στο φως την επικινδυνότητά τους», τονίζεται στην έρευνα, η οποία αναφέρεται στο τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό και του 2011 στην Ιαπωνία.

«Ιστορικά και γεωλογικά στοιχεία δείχνουν πως οι ακτές της Καλιφόρνιας έχουν ήδη ζήσει τσουνάμι αυτού του μεγέθους και έχουν απειληθεί από τσουνάμι τα οποία προκάλεσε διαφορετικά φαινόμενα», όπως σεισμοί μικρής ή μεγάλης ισχύος.

Έκθεση 60 σελίδων που επισυνάπτεται στην έρευνα και συντάχθηκε από την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Καλιφόρνιας περιλαμβάνει λεπτομερείς χάρτες που δείχνουν τις ακτές, οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο, από το Σαν Ντιέγκο στο Λος Άντζελες και το Οκλαντ κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=