ΔΙΕΘΝΗ

H μαύρη γαζέλα που γοήτευσε τον Ομπάμα

h-μαύρη-γαζέλα-που-γοήτευσε-τον-ομπάμα-716097

Το βλέμμα του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ αιχμαλώτισε η πρώτη μαύρη “Μις Ισραήλ” , στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο ισραηλινός ομόλογός του , στην Ιερουσαλήμ.

Εκείνη , δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το όνειρό της έγινε πραγματικότητα : Καθόταν δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα , τον άνθρωπο που έχει ρόλο παραδείγματος στη ζωή της.

Η Ισραηλινή “βασίλισσα της ομορφιάς” , Γιτίς Τίτι Αινό ,αιθιοπικής καταγωγής, εκμυστηρεύτηκε τις δυσκολίες που συνάντησε στην ζωή της αλλά και τις πολιτικές της πεποιθήσεις στον πλανητάρχη, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την γνωρίσει από κοντά.

Την επιθυμία του Ομπάμα έκανε πραγματικότητα ο Ισραηλινός πρόεδρος, ο οποίος προσκάλεσε την μαύρη γαζέλα στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο της ιστορικής επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Μέση Ανατολή.”Όταν διάβασα την πρόσκληση που έφερε την υπογραφή του Ισραηλινού προέδρου, το στομάχι μου άρχισε να ανακατεύεται . Δεν μπορούσα να το πιστέψω”, δήλωσε στην εφημερίδα “Jerusalem Post” η Γιτγίς Τίτι Αινό.

Tο ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πλανητάρχη για την πανύψηλη “Τίτι”, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, ( έχει ύψος πάνω από 1.80 μ.) σχολιάστηκε από τις “κακές γλώσσες” ,σύμφωνα με τις οποίες , μία άπειρη πολιτικά γυναίκα θα επισκίαζε την “αφρόκρεμα” του Ισραήλ που είχε προκληθεί για να γνωρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η 21χρονη Γιτγίς – προς το παρόν ανύπαντρη- μετανάστευσε στο Ισραήλ στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών με τον αδερφό της,από την γενέτειρά της, την Αιθιοπία, μετά τον θάνατο των γονιών της. Η ζωή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα . Όπως η ίδια έχει δηλώσει, στην αρχή όλα ήταν δύσκολα καθώς δεν γνώριζε ούτε τη γλώσσα, ούτε τον τρόπο ζωής. Ωστόσο γρήγορα έμαθε να μιλάει εβραϊκά και αφού ολοκλήρωσε την υποχρεωτική διετή στρατιωτική της θητεία, βρήκε δουλειά ως υπάλληλος σε κατάστημα υποδημάτων.Σήμερα διαμένει σε ένα μικρό σπίτι στη Νετάνια. Βρέθηκε στο επίκεντρο των ισραηλινών ΜΜΕ με την στέψη της, τον περασμένο Φεβρουάριο, κατακτώντας τον τίτλο της πρώτης μαύρης “Μις Ισραήλ”.

«Είναι σημαντικό που ένα μέλος της αιθιοπικής κοινότητας κερδίζει σε αυτόν τον διαγωνισμό για πρώτη φορά», είχε πει στους κριτές κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κοινότητες στο Ισραήλ και είναι σημαντικό αυτό να φανεί στον κόσμο»,πρόσθεσε. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί πλέκει το εγκώμιο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος είναι ο ήρωάς της: «Αγωνίστηκε για δικαιοσύνη και ισότητα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να δείξω ότι η κοινότητά μου έχει αξίες που δεν αναφέρονται στα μέσα ενημέρωσης».

Η Τίτι θέλει να βάλει το… λιθαράκι της προκειμένου , όπως επισημαίνει, να υπάρξει ίση μεταχείριση των λευκών και των μαύρων μοντέλων . Μία από τις φιλοδοξίες της είναι να γίνει η πρώτη μαύρη παρουσιάστρια του Ισραήλ, «να γίνει η Τάιρα Μπάνκς ». Μετά τη συνάντησή της με τον πλανητάρχη, όλα είναι πιθανά. Το σίγουρο είναι πως θα ανέβει το … κασέ της

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου