ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Επετράπη σε δημοσιογράφους να καλύψουν τη δίκη για τον θάνατο της φοιτήτριας

ινδία-επετράπη-σε-δημοσιογράφους-να-κ-716107

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Δελχί επέτρεψε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου να καλύψουν δημοσιογραφικά την δίκη για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και του θανάτου φοιτήτριας τον Δεκέμβριο, αλλά τους επέβαλε και κάποιους περιορισμούς, δήλωσε δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο δικαστής που ηγείτο της διαδικασίας διερεύνησης της υπόθεσης πριν από την δίκη είχε απαγορεύσει στις 22 Ιανουαρίου την είσοδο εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στο δικαστήριο.

Απαντώντας σε αίτημα μίας ομάδας δημοσιογράφων, το Ανώτατο Δικαστήριο παρέβλεψε την δικαστική εντολή και αποφάνθηκε ότι θα επιτρέπεται η κάλυψη της δίκης μόνο σε συγκεκριμένους διαπιστευμένους εκπροσώπους εφημερίδων εθνικής κυκλοφορίας, δήλωσε ο ΒΚ Ανάντι, δικηγόρος που εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορούμενους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επέβαλε επίσης ορισμένους περιορισμούς λέγοντας ότι τα ρεπορτάζ δεν θα πρέπει να αποκαλύψουν το όνομα του θύματος, την ταυτότητα των μελών της οικογενείας του ή των μαρτύρων κατηγορίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IANS.

Επίσης, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι το ρεπορτάζ δεν θα καλύπτει κάποια αποσπάσματα της δίκης.

Η κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης μέχρι τώρα έχει βασιστεί σε σχόλια των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους και σε σύντομες δηλώσεις του δικαστή προς τους δημοσιογράφους.

Ένας από τους πέντε κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, στις 16 Δεκεμβρίου, βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις 11 Μαρτίου. Ένας ακόμη–ο έκτος–κατηγορούμενος είναι ανήλικος και δικάζεται από άλλο δικαστήριο.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου