ΔΙΕΘΝΗ

Το «Τέρας» του Ομπάμα, οι μυστικές υπηρεσίες και το… λάθος καύσιμο

το-τέρας-του-ομπάμα-οι-μυστικές-υπηρ-716381

Ένα αναπάντεχο γεγονός κόντεψε να φέρει τα πάνω κάτω στο ιστορικό ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Μέση Ανατολή αναγκάζοντας ακόμα και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να πάρουν θέση.

Μία από τις τεθωρακισμένες λιμουζίνες που χρησιμοποιεί ο Μπαράκ Ομπάμα , γνωστή ως “Τέρας”, χάλασε πριν την άφιξη του πλανητάρχη στην περιοχή από λάθος του οδηγού της. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ , ο οδηγός της λιμουζίνας δεν την γέμισε με το σωστό καύσιμο. Αντιθέτως, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το Associated Press, έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι η λιμουζίνα παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα δίχως όμως να διευκρινίσουν ποιο είναι αυτό.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο οδηγός της λιμουζίνας αντί να γεμίσει το ντεπόζιτο με πετρέλαιο, έβαλε βενζίνη με αποτέλεσμα το τεθωρακισμένο όχημα να μην παίρνει μπροστά. Χρειάστηκε μάλιστα να ρυμουλκηθεί μέχρι την Ιερουσαλήμ. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που ανέλαβε την ρυμούλκηση της λιμουζίνας δήλωσε ότι τον κάλεσε το αμερικανικό προξενείο για να μεταφέρει το όχημα στην Ιερουσαλήμ καθώς δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Για να μην γίνουν …ρεζίλι, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν αμέσως εντολή να αντικατασταθεί το “ελαττωματικό” όχημα επιστρατεύοντας μία ολοκαίνουρια λιμουζίνα από την Ιορδανία προκειμένου να μεταφέρει τον πλανητάρχη στις προγραμματισμένες επισκέψεις του. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα “Guardian”, τo πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο πριν την άφιξη του Ομπάμα στην Ιερουσαλήμ και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δια στόματος του Μπράιαν Λίρι, έσπευσαν να τα… μπαλώσουν αφήνοντας να εννοηθεί πως όταν πρόκειται για αυτοκίνητα, αυτά συμβαίνουν…

Το «Τέρας» του Ομπάμα θυμίζει περισσότερο όχημα επιστημονικής φαντασίας παρά αυτοκίνητο. Το κόστος του αγγίζει τις 300.000 δολάρια και το design του υπογράφει η Cadillac. Οι πράκτορες της ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου το αποκαλούν “Το Τέρας” για τους ακόλουθους λόγους: Η λιμουζίνα είναι τεθωρακισμένη και με ειδική προστασία που την κάνει άτρωτη ακόμη και σε όπλα χημικού πολέμου. Στο πορτ- μπαγκάζ υπάρχει πάντοτε παροχή οξυγόνου και πυροσβεστικός εξοπλισμός . Επιπλέον, υπάρχει ειδικό κιβώτιο που περιέχει φιάλη με αίμα, βεβαίως στον τύπο αίματος του Αμερικανού προέδρου. Στην πρόσοψη, το “Τέρας” έχει φακούς υπέρυθρης ακτινοβολίας και κανονάκια που ρίχνουν δακρυγόνα. Οι τροχοί είναι ενισχυμένοι με πλέγμα Κέβλαρ αλλά ακόμη και αν σκάσουν τα λάστιχα οι ζάντες είναι ειδικές για να μπορούν να συνεχίσουν να τρέχουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου