ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκαν 700 πτήσεις

ακυρώθηκαν-700-πτήσεις-716383

Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, η Lufthansa, ακύρωσε σχεδόν 700 πτήσεις που θα εκτελούνταν σήμερα στην Ευρώπη λόγω της προειδοποιητικής απεργίας του προσωπικού εδάφους της στα γερμανικά αεροδρόμια κι ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τις αποδοχές των εργαζομένων.

Τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης (δυτική Γερμανία) και του Μονάχου (νότια), οι δύο κύριοι κόμβοι της Lufthansa, πλήττονται από την απεργία αυτή που οργανώνει το συνδικάτο Verdi, όπως και τα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Αμβούργου (βόρεια), του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας (δυτικά).

Η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει σήμερα σχεδόν όλες τις πτήσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη από τις 05.00 έως τις 12.00 τοπική ώρα (06.00 -13.00 ώρα Ελλάδος) στα αεροδρόμια όπου έχει προκηρυχθεί η προειδοποιητική απεργία, ωστόσο οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

“Καθώς η απεργία ήταν προγραμματισμένη, οι επιβάτες μπόρεσαν να ρυθμίσουν τις μετακινήσεις τους και δεν υπάρχουν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια”, είπε ο Γκέρολντ Σάουμπ, ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi.

Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση της εταιρίας πριν από την αυριανή έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών για τα μισθολογικά αιτήματα.

Στις διαπραγματεύσεις που άρχισαν τον περασμένο μήνα το συνδικάτο διεκδικεί αύξηση των αποδοχών 5,2% σε 12 μήνες για τους σχεδόν 33.000 υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους στη Γερμανία και ζητεί εργασιακές εγγυήσεις από την εταιρία, όπως προστασία κατά των απολύσεων.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης σε έσοδα, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να παγώσει τους μισθούς και να ζητήσει από τους εργαζόμενους να εργάζονται μια ώρα επιπλέον την εβδομάδα ώστε να βοηθήσουν την εταιρία να παραμένει ανταγωνιστική στην αγορά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου