ΔΙΕΘΝΗ

Διαφήμιση για χρήση προφυλακτικού ξεσήκωσε κατακραυγή στην Κένυα

διαφήμιση-για-χρήση-προφυλακτικού-ξε-716421

Τηλεοπτική διαφήμιση για την προώθηση της χρήσης του προφυλακτικού στην Κένυα αποσύρθηκε έπειτα από κατακραυγή εκ μέρους θρησκευτικών ηγετών. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι κληρικοί κατήγγειλαν ότι η διαφήμιση ενθαρρύνει την απιστία αντί την ασφαλή σεξουαλική επαφή.

Στη διαφήμιση, το κόστος της οποίας ανέλαβε η κενυατική κυβέρνηση, μία γυναίκα που έχει εξωσυζυγικό δεσμό δέχεται συμβουλές να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

Αξιωματούχος των κενυατικών υπηρεσιών υγείας εξήγησε μιλώντας στο BBC ότι πίσω από το σκεπτικό της διαφήμισης βρίσκεται το γεγονός ότι έως και 30% των παντρεμένων ζευγαριών στη χώρα έχουν και άλλους συντρόφους.

Περίπου 1,6 εκατ. από τα συνολικά 41,6, εκατομμύρια κατοίκους της Κένυας έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Κένυα δήλωσε ότι η διαφήμιση -που προβάλλεται σε ώρα υψηλής τηλεθέασης σε δωρεάν κανάλια- προωθεί τις εξωσυζυγικές σχέσεις και τη σεξουαλική επαφή μεταξύ μαθητών, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα Daily Nation.

«Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να περάσουν χρήσιμες πληροφορίες στην κοινωνία. Αυτός
σίγουρα απέτυχε. Διαδίδει ανοιχτά την ανηθικότητα, ειδικά όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι συγκεντρωμένα μπροστά στην τηλεόραση, περιμένοντας να δουν τις ειδήσεις» ανέφερε ο επίσκοπος.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου