«Κομμένο το ποτό» στο μπαρ του Κοινοβουλίου για βρετανό βουλευτή

Τελευταία ενημέρωση: 2013-03-15, 23:06:08
«Κομμένο το ποτό» στο μπαρ του Κοινοβουλίου για βρετανό βουλευτή

Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων απαγόρευσε στον 52χρονο βουλευτή Έρικ Τζόις την κατανάλωση αλκοόλ εντός του κτιρίου μετά τη σύλληψή του για επεισόδιο που προκάλεσε στο μπαρ του Κοινοβουλίου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής του Φόλκερκ της Σκωτίας ενεπλάκη για δεύτερη φορά φέτος σε καβγά μέσα στο μπαρ της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Έρικ Τζόις αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή με την καταβολή εγγύησης, όπως μεταδίδει το δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας PoliticsHome, Τόνι Γκριου, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο, ο καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια βραδιάς καραόκε στο μπαρ Commons Sports & Social Club, όπου συμμετείχαν περίπου 150 άτομα.

Ο μάρτυρας είπε στο κανάλι ITV ότι είδε τον Τζόις πεσμένο στο πάτωμα «να έχει έρθει στα χέρια με δύο αστυνομικούς».

Τον Μάρτιο του 2012 ο Τζόις καταδικάστηκε από δικαστήριο σε πρόστιμο και σε τρίμηνη αποχή από το αλκοόλ επειδή επιτέθηκε με μπουνιές και κουτουλιές σε βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος μέσα σε μπαρ του Κοινοβουλίου.

Λόγω του επεισοδίου αυτού εκδιώχθηκε από το Εργατικό Κόμμα μολονότι τότε δήλωνε «ντροπιασμένος» και ευτυχής που «γλίτωσε τη φυλακή» και υποσχόταν ότι «θα επανεξετάσει τη σχέση του με το αλκοόλ».

«Ο πρόεδρος και οι αρχές της Βουλής αποφάσισαν να απαγορεύσουν στο βουλευτή το Φόλκερκ να αγοράζει ή να καταναλώνει αλκοόλ σε όλα τα σημεία του Κοινοβουλίου, όπου διατίθενται τρόφιμα και ποτά» είπε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=