ΔΙΕΘΝΗ

Έχασε την πρώτη μάχη στο δικαστήριο ο Πιστόριους

έχασε-την-πρώτη-μάχη-στο-δικαστήριο-ο-π-20134

Η υπεράσπιση του Όσκαρ Πιστόριους έχασε χθες τον πρώτο γύρο κατά την ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του φόνου της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ στο δικαστήριο της Πρετόρια, με το δικαστή Ντέσμοντ Νέιρ να ανακοινώνει ότι ο παραολυμπιονίκης κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το αν ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ή όχι.

«Φωνές» τη νύχτα του φόνου στο σπίτι του Πιστόριους

«Φωνές χωρίς σταματημό» είχε ακούσει μάρτυρας τη νύχτα του φόνου της συντρόφου του Όσκαρ Πιστόριους, Ρίβα Στέενκαμπ, από το σπίτι του παραολυμπιονίκη, όπως κατέθεσε η κατηγορούσα αρχή στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ερευνών της αστυνομίας και πρώτος που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, Χίλτον Μπόθα, δήλωσε ότι άλλος μάρτυρας είχε ακούσεις φωνές και πυροβολισμούς.

«’Εχουμε την κατάθεση ενός ατόμου που είπε ότι αφού άκουσε πυροβολισμούς, πήγε στο μπαλκόνι του και είδε τοφως αναμμένο. Στη συνέχεια άκουσε μία γυναίκα να φωνάζει δυο-τρεις φορές και μετά περισσότερους πυροβολισμούς», δήλωσε ο κ. Μπόθα.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η αστυνομία εντόπισε δύο κουτιά με τεστοστερόνη και βελόνες στο υπνοδωμάτιο του κ. Πιστόριους. Στο σπίτι επίσης βρέθηκε ένα 38άρι πιστόλι χωρίς να έχει τη σχετική άδεια.

Ο κ. Μπόθα ανέφερε ακόμα ότι η Στέενκαμπ δέχτηκε τρεις σφαίρες, μία στο κεφάλι, μία στον αγκώνα και μία στη λεκάνη. Επεσήμανε ακόμα ότι η γωνία από την οποία εκτοξεύτηκαν οι σφαίρες στη Στέενκαμπ, που βρισκόταν στην τουαλέτα δίπλα στην κρεβατοκάμαρα, δείχνει ότι ο δράστης, που βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο, είχε σκοπό να χτυπήσει κάποιον στη τουαλέτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου