ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Φόνος εκ προμελέτης

πιστόριους-φόνος-εκ-προμελέτης-20353

Ο Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται για δεύτερη μέρα στο δικαστήριο της Πρετόριακατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ. Η εισήγηση της εισαγγελίας είναι κόλαφος για τον Όσκαρ Πιστόριους καθώς βγάζει για πρώτη φορά στο φως επίσημες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες γύρω από το τραγικό περιστατικό.

Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι άκουγαν «ασταμάτητα φωνές» πριν τους πυροβολισμούς, ο αθλητής κατείχε παράνομα πυρομαχικά (όπως φαίνεται, για όπλο ξεχωριστό από εκείνο του εγκλήματος) και ο εισαγγελέας έκανε λόγο, βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, για δολοφονία εκ προμελέτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακρόαση, η οποία θα αποφανθεί για το εάν ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος.

Η δικηγόρος Νελ επιμένει να ισχυρίζεται πως πρόκειται για προσχεδιασμένο φόνο. «Οι ενέργειες του κατηγορουμένου και οι τηλεφωνικές κλήσεις τη νύχτα δείχνουν προ-σχεδιασμό. Επίσης, αναφέρει ότι υπήρχε μια «σκόπιμη στόχευση των πυροβολισμών στην τουαλέτα από περίπου 1,5 μέτρο. Η Στίνκαμπ πυροβολήθηκε στη δεξιά πλευρά του σώματός της και αυτό είναι μέρος της υπόθεσης του κράτους αν πρόκειται γα φόνο εκ προμελέτης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου