Ανάληψη ευθύνης για τις απαγωγές στη Νιγηρία

Τελευταία ενημέρωση: 2013-02-18, 14:51:56
Ανάληψη ευθύνης για τις απαγωγές στη Νιγηρία

Η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή, τη νύχτα του Σαββάτου, επτά ξένων, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, οι οποίοι εργάζονταν για τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία Setraco στη βόρεια Νιγηρία.

Σε ανακοίνωση που έστειλε σε πολλούς δημοσιογράφους με email, η οργάνωση ανακοινώνει πως «κρατάει επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων Λιβανέζους και ευρωπαίους συναδέλφους τους που εργάζονταν για τη Setraco».

Χθες, ένοπλοι εισέβαλαν στο κτηριακό σύμπλεγμα της εταιρείας στο κρατίδια Μπάουτσι και απήγαγαν επτά υπαλλήλους, ενώ σκότωσαν έναν φρουρό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τo Reuters μετέδιδε ότι εκτός από τον Έλληνα, απήχθησαν ένα άτομο βρετανικής υπηκοότητας, ένα ιταλικής και τέσσερα λιβανικής, ενώ ανάμεσά τους είναι και δύο γυναίκες.

Η οργάνωση Ανσάρου, που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα, έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή, τον Δεκέμβριο, ενός Γάλλου που ακόμα αγνοείται.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει χθες ότι η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της χώρας, τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=