ΔΙΕΘΝΗ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Πιστόριους στο δικαστήριο

ξέσπασε-σε-κλάματα-ο-πιστόριους-στο-δι-23637

Ο ’Οσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τη φίλη του τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου της κατοικίας του στην Πρετόρια, μεταδίδουν σήμερα τα νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ. Ο Πιστόριους έφθασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο δικαστήριο της Πρετόρια, εκεί όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο αθλητής έφθασε στο δικαστήριο στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων Α4.

Ανταποκριτής του «Guardian» βρίσκεται αυτή την ώρα μέσα στο δικαστήριο και περιγράφει καρέ καρέ τις εικόνες που βλέπει. Στα πρώτα καθίσματα βρίσκονται ο πατέρας του, ο αδερφός του και η αδερφή του. Ο αδερφός του φορά χοντρά γυαλιά, ένα σκούρο σακάκι και έχει ξυρισμένο το κεφάλι του, ενώ το ξένο μέσο περιγράφει μία ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή με τον πατέρα του να απλώνει το χέρι του στον ώμο του γιου του.

Αυτή τη στιγμή παίρνει θέση ο δικαστής Desmond Nair. Ο Πιστόριους ενώπιόν του ξεσπά σε κλάματα και κρύβει με τα δάκτυλά του τα μάτια του, ενώ κρατά σκυμμένο το κεφάλι του.

Ο ανταποκριτής μιλά για πάρα πολλούς δημοσιογράφους που περιμένουν να καταγράψουν κάθε λέξη των δικαστών. Αναφέρει ακόμη ότι στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί άπειροι φωτογράφοι και κάμερες για να καλύψουν το γεγονός. Υπεύθυνος του δικαστηρίου ωστόσο πριν ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία έδωσε οδηγία μέσα στο δικαστήριο να παραμείνουν μόνο τρεις κάμερες.

Η Στέενκαμπ βρέθηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην κατοικία του θρύλου του παραολυμπισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πιστόριους ίσως εξέλαβε τη φίλη του ως διαρρήκτη, αλλά η αστυνομία ανέφερε ότι γείτονες άκουσαν φασαρία στην κατοικία του αθλητή πριν από τους πυροβολισμούς και ότι προηγουμένως είχε σημειωθεί “ενδοοικογενειακό” επεισόδιο.

Σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ, ο Πιστόριους πυροβόλησε την Στέενκαμπ τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου. Οι σφαίρες βρήκαν το νεαρό μοντέλο στο κεφάλι, το στήθος, τη λεκάνη και το χέρι.

Ο Πιστόριους επρόκειτο να μιλήσει σε σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα για τη βία κατά των γυναικών.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου