ΔΙΕΘΝΗ

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Πιστόριους

ενώπιον-του-δικαστηρίου-ο-πιστόριους-23984

Στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση ή όχι, έφτασε ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, στον οποίο απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για το φόνο της συντρόφου του τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο Πιστόριους διανυκτέρευσε στο αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας στο δικαστήριο έκρυβε το πρόσωπό του σε μια ζακέτα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο eNCA, ότι η κατηγορούσα αρχή θα αντιταχθεί στην απελευθέρωση του Πιστόριους με εγγύηση, καθώς «κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για οικογενιακούς καυγάδες στην οικία του κατηγορούμενου».

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη σύντροφος του αθλητή βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί νεκρή στο σπίτι του Πιστόριους στο Σίλβεργουντς της Πρετόρια. Φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας, οι αστυνομικοί είδαν τους νοσοκόμους που προσπαθούσαν να κρατήσουν στη ζωή την κοπέλα, η οποία εξέπνευσε λίγο αργότερα.

«Δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι, έχουμε αποδείξεις γι΄ αυτό. Το περιστατικό συνέβη κοντά στο πλαϊνό παράθυρο του σπιτιού. Υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι το συμβάν προκλήθηκε από παρεξήγηση,» είναι η εκδοχή της αστυνομίας, που διευκρίνισε από την αρχή ότι ο αθλητής και η φίλη του ήταν οι μόνοι άνθρωποι στο σπίτι κατά τη στιγμή των πυροβολισμών.

Σύμφωνα πάντως με την ιστοσελίδα της Νοτίου Αφρικής «City Press» κάποιοι γείτονες του Πιστόριους άκουσαν την αυγή φωνές και κραυγές που προέρχονταν από το σπίτι του αθλητή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου