Η εντυπωσιακή αφίσα των φετινών Οσκαρ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-02-13, 10:25:02
Η εντυπωσιακή αφίσα των φετινών Οσκαρ

Σε μία αφίσα έκλεισε τα 85 χρόνια των βραβείων Όσκαρ ο γνωστός γραφίστας Όλι Μος, ο οποίος σχεδίασε ένα αγαλματίδιο για καθεμιά από τις ταινίες που κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας από το 1927 έως και το 2012.

Εκτός από την κύρια αφίσα με τα 85 διαφορετικά Oscar στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας μπορεί κανείς να δει αναλυτικά κάθε ένα από αυτά τα αγαλματίδια. Μάλιστα το slide show λειτουργεί και σαν κουίζ, καθώς στην αρχή δείχνει μόνο την χρονολογία κάτω από τη φωτογραφία του αγαλματιδίου, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να τεστάρει τη μνήμη του και τις κινηματογραφικές του γνώσεις, μαντεύοντας την ταινία.

Παραδείγματός χάρη, ένα από τα αγαλματίδια δείχνει μία κοπέλα ντυμένη με ρούχα μποξέρ και γάντια και στη βάση του αγαλματιδίου τη χρονιά 2004. Πηγαίνοντας παρακάτω με το βελάκι αποκαλύπτεται η νικήτρια ταινία της χρονιάς, το Million Dollar Baby.

Ακόμη, ένα Όσκαρ που δεν αναγνωρίζεται εύκολα είναι εκείνο που τιμά την ταινία The Hurt Locker που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2009, σε αντίθεση με το πασιφανές αγαλματίδιο με κοστούμι και τη χρονιά 1972 που δεν είναι άλλη από την ταινία «Ο Νονός»

«Ο Νονός» (1972)
«Ο Νονός» (1972)

Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στο Λος Αντζελες.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=