ΔΙΕΘΝΗ

Ερευνα μετά τη φάρσα «βασικού ενστίκτου»

ερευνα-μετά-τη-φάρσα-βασικού-ενστίκτ-33963

Τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέτρεψαν την εμπλοκή του σε στημένη εκπομπή κρυφής κάμερας διέταξε οπρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο σύμβουλος για θέματα ασφάλειας του Σέρβου πρωθυπουργού, Ίβιτσα Τόντσεβ δήλωσε ότι «θα αναζητηθούν ευθύνες για παράλειψη καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα το διασυρμό ολόκληρης της Σερβίας και όχι μόνο του πρωθυπουργού». Ο κ. Τόντσεβ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αναμετάδοση του επίμαχου βίντεο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, χωρίς να το γνωρίζει, συμμετείχε σε στημένη τηλεοπτική εκπομπή που κάνει φάρσες σε διάσημα πρόσωπα. Έτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο στούντιο καλωδιακού καναλιού διαπίστωσε ότι η τηλεπαρουσιάστρια που τον φιλοξενούσε δεν φορούσε εσώρουχο. Την αντίδρασή του κατέγραφε συνεχώς σε κλειστό πλάνο κάμερα, η οποία και αποκάλυψε το πρόσωπο του Σέρβου πρωθυπουργού να προικίζεται ξαφνικά από μία έκπληξη στις παρυφές του σκανδαλισμού.

Η φάρσα έγινε για λογαριασμό της εκπομπής «Αδύνατη αποστολή» και η μετάδοσή της είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «Pink».

Το ανεξάρτητο συνδικάτο των δημοσιογράφων, NUNS καταδίκασε τη συμπεριφορά των συντελεστών της εκπομπής και του τηλεοπτικού δικτύου “Pink” επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν το ρόλο των ΜΜΕ και παραβιάζουν βασικούς κανόνες τις δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου