ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για το νεκρό έμβρυο στα ιατρικά απόβλητα

έρευνα-για-το-νεκρό-έμβρυο-στα-ιατρικά-37029

Έρευνα έχει διαταχθεί από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Λεμεσού, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξε στα ιατρικά απόβλητα, έμβρυο 26 εβδομάδων.

Το οποίο είχε αφαιρεθεί χειρουργικά από γυναίκα, όταν διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρό.

Το έμβρυο εντόπισε, σε ανοικτό κιβώτιο, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων του Νοσοκομείου και ακολούθως ενημερώθηκε η διεύθυνση του Νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς, νεκρά έμβρυα άνω των 20 εβδομάδων, είτε παραλαμβάνονται από τους γονείς , είτε αναλαμβάνει το ίδιο το νοσοκομείο την ταφή τους.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής της συγκεκριμένης εταιρείας συλλογής ιατρικών αποβλήτων Γιώργος Φαντάρος, ανέφερε πως ενημερώθηκε χθες για το περιστατικό από τον υπάλληλο του και αμέσως ζήτησε την επιστροφή του κιβωτίου στο Νοσοκομείο Λεμεσού , ενώ ενημέρωσε σχετικά τη διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου, που άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

“Υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί που ορίζουν τι είναι ιατρικό απόβλητο”, είπε ο κ. Φαντάρος και πρόσθεσε ότι, η διαδικασία συλλογής και διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων, γίνεται πάντα στη βάση νόμων και αυστηρών κανονισμών.

news247

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου