Αποσύρεται από τη γαλλική αγορά αντισυλληπτικό χάπι, υπεύθυνο για 4 θανάτους

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-30, 22:24:39
Αποσύρεται από τη γαλλική αγορά αντισυλληπτικό χάπι, υπεύθυνο για 4 θανάτους

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα αποσυρθεί από τη γαλλική αγορά το φάρμακο Diane-35 και τα γενόσημά του, που χρησιμοποιείται ευρέως ως αντισυλληπτικό, αλλά  και για την καταπολέμηση της ακμής. Αφορμή για την απαγόρευση κυκλοφορίας του οι  θάνατοι τεσσάρων ατόμων.

Ο καθηγητής Ντομινίκ  Μαρανινσί, ο γενικός διευθυντής της ANSM, του  οργανισμού που ελέγχει την  ασφάλεια των φαρμάκων και υπάγεται στο υπουργείο  Υγείας της Γαλλίας θα αποσυρθούν  από την αγορά όλες οι παρτίδες του  συγκεκριμένου φαρμάκου.

Ταυτόχρονα  όμως κάλεσε τους ασθενείς να μην διακόψουν άμεσα τη θεραπεία τους  αλλά  να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους.

Την Κυριακή η ANSM είχε ανακοινώσει  ότι τα τελευταία 25 χρόνια έχουν  καταγραφεί 125 περιστατικά θρόμβωσης  και τέσσερις θάνατοι που συνδέονται με τη  λήψη του χαπιού.

Το Diane-35 χορηγείται σήμερα σε  315.000 γυναίκες στη Γαλλία. Ελαβε άδεια  για να κυκλοφορήσει στην αγορά  το 1987 ως φάρμακο κατά της ακμής, όμως σταδιακά  άρχισε να  χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο ως αντισυλληπτικό.

Πηγή:  iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=