ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Συνεχίζεται αλλά με… μειωμένο ωράριο η απαγόρευση κυκλοφορίας

αίγυπτος-συνεχίζεται-αλλά-με-μειωμέ-37429

Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ισμαϊλίγια, μια από τις τρεις αιγυπτιακές πόλεις όπου κηρύχθηκε αυτή την εβδομάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μειώθηκε στις τρεις ώρες από τις εννέα που ήταν αρχικά, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

Ο Γκαμπάλ Ιμπάμπι, στρατηγός εν αποστρατεία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, την οποία οι Αιγύπτιοι αψηφούν από τη Δευτέρα οπότε τέθηκε σε ισχύ, θα περιοριστεί από τις 02:00 ως τις 05:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στο μεταξύ μέλη του «Black Block,», μιας ομάδας που εμφανίστηκε στις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, συνελήφθησαν σήμερα μπροστά από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο κέντρο του Καΐρου.

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες συνελήφθησαν από την αστυνομία μπροστά από το κτίριο.

Πολλές δεκάδες άνθρωποι, που όμως δεν φορούσαν μαύρες κουκούλες, είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το απόγευμα μπροστά από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα και φώναζαν συνθήματα κατά του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη χθεσινή απόφαση της αιγυπτιακής δικαιοσύνης να συλληφθούν όλα τα μέλη του λεγόμενου Black Block ώστε να ανακριθούν με την υποψία ότι έχουν συστήσει τρομοκρατική οργάνωση.

«Η έρευνα έδειξε ότι το Μπλακ Μπλοκ είναι μια οργανωμένη ομάδα που προχωρά σε τρομοκρατικές πράξεις», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Χάσαν Γιασίν.

Ο γενικός εισαγγελέας Ταλαάτ Ιμπραχίμ Αμπντάλα αποφάσισε επίσης να ορίσει δικαστή για να ερευνήσει την καταγγελία που υπέβαλε ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορεί το Μπλακ Μπλοκ ότι πυρπόλησε τα γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων και υποστηρίζει ότι συνδέεται με προσωπικότητες της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης.

Διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα με μαύρες κουκούλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις. Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται Black Block.

Η ομάδα ήταν μέχρι στιγμής άγνωστη, ενώ μυστήριο παραμένει η δομή και το ποια είναι τα μέλη της. Σε ένα βίντεο που έχουν αναρτήσει στον ιστότοπο YouTube τα μέλη του Μπλακ Μπλοκ αναφέρουν ότι θέλουν να «αντιμετωπίσουν το καθεστώς των τυράννων φασιστών», αναφερόμενοι στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου