ΔΙΕΘΝΗ

Ανήλικος ένας εκ των κατηγορούμενων για το βιασμό της 23χρονης Ινδής

ανήλικος-ένας-εκ-των-κατηγορούμενων-γ-40162

Ανήλικος αποδείχθηκε ότι είναι ένας από τους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί.

Ο Ισκαράν Μπαντάρι, δικηγόρος του εφήβου ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι 17 ετών, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο ανηλίκων του Νέου Δελχί αποδέχθηκε πιστοποιητικό του σχολείου του υπόπτου, στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία γέννησής του είναι η 4η Ιουνίου του 1995.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί είχε ζητήσει από το δικαστήριο αυτό να γίνουν εξετάσεις οστικής μάζας για να διαπιστωθεί η ηλικία του υπόπτου.

Ωστόσο, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού του σχολείου του και ότι θα επέτρεπε την πραγματοποίηση των εξετάσεων αν υπήρχαν αμφιβολίες για αυτό.

Στον ανήλικο, ο οποίος δεν διώκεται για ανθρωποκτονία, μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή εγκλεισμού για τρία χρόνια σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα της φοιτήτριας, ο οποίος πληροφορήθηκε την είδηση από την τηλεόραση. «Αισθάνθηκα ξαφνικά σαν να με διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Πώς γίνεται να τον εκλαμβάνουν ως ανήλικο; Δεν βλέπουν τι έκανε;» αναρωτήθηκε.

Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι δικάζονται για τη δολοφονία της άτυχης 23χρονης και αντιμετωπίζουν ποινή θανάτου.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Ινδία και πυροδότησε συζητήσεις για την μεταχείριση των γυναικών.

Στις 16 Δεκεμβρίου, η 23χρονη φοιτήτρια, η οποία επέστρεφε από τον κινηματογράφο με τον σύντροφό της, βιάστηκε ομαδικά μέσα σε ένα λεωφορείο και υπέστη σεξουαλική επίθεση με σιδηρολοστό.

Οι δράστες την πέταξαν στη συνέχεια από το λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν σε κίνηση, μισόγυμνη. Η 23χρονη πέθανε 13 ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου