Αποζημιώθηκε με 75.000 ζευγάρι που συνελήφθη στο μετρό επειδή χόρευε

Τελευταία ενημέρωση: 2013-01-27, 15:30:18
Αποζημιώθηκε με 75.000 ζευγάρι που συνελήφθη στο μετρό επειδή χόρευε

Εστω και ένα χρόνο μετά την απότομη προσγείωση στην... πλατφόρμα του σταθμού, ήρθε η ηθική και όχι μόνο αποκατάσταση

 

Το ζευγάρι που συνελήφθη στο μετρό της Νέας Υόρκης επειδή χόρευε τσάρλεστον, κυνήγησε δικαστικά την αστυνομία και πέτυχε τελικά να κερδίσει μία «ιστορική» δίκη της... καλής διάθεσης ενάντια στην αστυνόμευση.

Το δικαστήριο δεν καταδίκασε τον Δήμο της Νέας Υόρκης και την αστυνομία που υπάγεται σε αυτόν, γιατί οι δικηγόροι πέτυχαν έναν συμβιβασμό, πληρώνοντας στα θύματα της υπόθεσης εξωδικαστική αποζημίωση 75.000 δολαρίων.

Φυσικά, στη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος και η Αστυνομία επιμένουν ότι ο συμβιβασμός δεν σημαίνει επ΄ ουδενί ότι έκαναν κάτι λάθος...

Οπως γράφαμε το περασμένο καλοκαίρι, όταν έχεις περάσει τα 50, έχεις μία επιτυχημένη καριέρα, είσαι υγιής και είσαι και ερωτευμένος, έχεις κάθε δικαίωμα να το γιορτάζεις και να το δείχνεις. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν η Κάρολιν Στερν και ο Τζορζ Ες και ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν, έμοιαζε ιδανικός: Νέα Υόρκη, Μανχάταν, στο νοτιοδυτικό άκρο του Σέντραλ Παρκ.

Οταν κατέβηκαν αργά το βράδυ στο μετρό και στάθηκαν στην άδεια από κόσμο αποβάθρα, άκουσαν έναν πλανώδιο μουσικό να παίζει παλιούς χορευτικούς ρυθμούς. Πιάστηκαν αγκαλιά και αυθόρμητα άρχισαν να χορεύουν. Μέχρι που εμφανίστηκαν οι Αρχές.

Δύο αστυνομικοί προσέγγισαν το ζευγάρι και το ρώτησαν τι ακριβώς κάνει. «Χορεύουμε», απάντησε το ζευγάρι, για να πάρει την απάντηση: «Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό εδώ».

Τους ζήτησαν στοιχεία και είδαν πιστωτικές με φωτογραφίες και υπογραφές επάνω, αλλά δεν πείστηκαν, και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν. Τότε ο Ες αποφάσισε να βγάλει την κάμερα για να αρχίσει να κινηματογραφεί τα τεκταινόμενα. Σαν αποτέλεσμα, βρέθηκε με το πρόσωπο στο πάτωμα, ενώ από το πουθενά ήρθαν και... ενισχύσεις, με ακόμη οκτώ ένστολους.

Το ζευγάρι δέθηκε με χειροπέδες και πήγε μέσα για το υπόλοιπο βράδυ, για απρεπή συμπεριφορά και παρεμπόδιση της ροής των μέσων μεταφοράς.

«Δεν ήταν κανείς εκεί, πρέπει να ήταν τρία άτομα σε όλη την αποβάθρα ... Είμαι οδοντίατρος, 55 χρονών, συνελήφθηκα επειδή χόρευα ... είναι τελείως γελοίο αυτό που συνέβη» σχολίασε αργότερα η Στερν.

«Οταν είσαι δίπλα σε έναν καλό μουσικό, αυτό θα σου βγάλει διάθεση για χορό. Αυτός που έπαιζε είναι νόμιμος κι εμείς παράνομοι; Οταν περιμένεις σε μία αποβάθρα του μετρό βραδιάτικα, αυτό πρέπει να κάνεις, να χορέψεις και να χαρείς τη ζώή», κατέληξε.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=