ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Επεισόδια και στο Κάιρο

αίγυπτος-επεισόδια-και-στο-κάιρο-41232

Συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κάιρο, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου, μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ONTV έδειξε εικόνες διαδηλωτών που εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ υπήρχε πολύς καπνός και μικρές φωτιές στους δρόμους.

Τα επεισόδια στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα σημειώνονται ενώ τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 300 έχουν τραυματιστεί κατά τις σημερινές συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη Πορτ Σάιντ, μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.

Τα πολύνεκρα επεισόδια στο Στάδιο Πορτ Σάιντ της ομώνυμης πόλης της Αιγύπτου σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών της Αλ-Μασρί και της Αλ-Αχλί. Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος του αγώνα των δύο ομάδων, ο οποίος είχε βρει νικήτρια με 3-1 την γηπεδούχο ομάδα της Αλ-Μασρί. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και στις συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών που ακολούθησαν, βρήκαν τον θάνατο 74 άνθρωποι, ενώ πάνω από 1000 τραυματίστηκαν. Πρόκειται για τη χειρότερη ποδοσφαιρική τραγωδία στη χώρα.

Οι συγκρούσεις στο Πορτ Σάιντ ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οπαδοί της Αλ-Μασρί και οι οικογένειες των κατηγορούμενων υποστηρίζουν ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα. Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο Πορτ Σάιντ για να επιβάλουν την τάξη.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την ανάπτυξη στρατευμάτων στη γειτονική πόλη Σουέζ ύστερα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν 530 με αφορμή τη χθεσινή δεύτερη επέτειο της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου