ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Τουλάχιστον 42 νεκροί από επίθεση καμικάζι

ιράκ-τουλάχιστον-42-νεκροί-από-επίθεση-42604

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 75 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε ένα σιιτικό τέμενος στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, το πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο τέμενος Σαϊντα αλ-Σουχάντα για να παραστεί στην κηδεία του συγγενή ενός πολιτικού αξιωματούχου που σκοτώθηκε χθες.

Σύμφωνα με τον Νιγιάζι Μοάμερ Όγλου, γενικό γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου του Σαλαχεντίν, της επαρχίας όπου βρίσκεται το Τουζ Χουρμάτου, οι νεκροί ανέρχονται στους 42. Ο δήμαρχος της πόλης, Σαλάλ Αμπντούλ, είπε από την πλευρά του ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε εν μέσω των θρηνούντων πιστών.

Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται πολλοί ηγέτες τοπικών φυλών και τοπικοί αξιωματούχοι, όπως ο Άλι Χάσεμ Μουχτάρ, ο αντιπρόεδρος του Ιρακινού Τουρκμενικού Μετώπου. Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί στο τέμενος για την κηδεία του κουνιάδου του Μουχτάρ, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Τρίτη.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όμως συχνά εξτρεμιστές σουνίτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα βάζουν στο στόχαστρο πολιτικούς αξιωματούχους, σιίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου