ΔΙΕΘΝΗ

Μισθωτός αναθέτει σε προγραμματιστή στην Κίνα την δουλειά του για ψίχουλα

μισθωτός-αναθέτει-σε-προγραμματιστή-44184

Την πρακτική που ακολουθούν επί χρόνια μεγάλες επιχειρήσεις, το outsourcing, εφάρμοσε σε ατομικό επίπεδο Αμερικανός προγραμματιστής, ο οποίος προσέλαβε προγραμματιστή στην Κίνα για να κάνει την δουλειά του.

H υπόθεση έγινε γνωστή από την εταιρεία Verizon Business, η οποία ανέλαβε τον έλεγχο της ασφάλειας στην αμερικανική επιχείρηση και δημοσίευσε σχετικό case study.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε όταν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν ο προγραμματιστής (γνωστός ως “Bob”), διαπίστωσαν ενεργή σύνδεση στο τοπικό δίκτυο (μέσω VPN) με εταιρεία από το Shenyang στην Κίνα, με τα στοιχεία εισόδου του Bob.

O προγραμματιστής φέρεται να ακολουθούσε την ίδια πρακτική σε πολλές επιχειρήσεις, κέρδιζε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο και πλήρωνε μόλις 50.000 δολάρια για να γίνεται η δουλειά του στην Κίνα.

«Ο πιο παραγωγικός developer» της αμερικανικής εταιρείας εμφανιζόταν να εργάζεται ολόκληρο το οκτάωρο και επιβεβαίωνε την πρόοδο των εργασιών του στην διοίκηση κάθε απόγευμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως έδειξε το ιστορικό της πλοήγησής του στο Διαδίκτυο, τις εργάσιμες ώρες, όταν ο Κινέζος συνάδελφός του έγραφε κώδικα, εκείνος έγραφε post στο Facebook και χάζευε διασκεδαστικά βίντεο με γατάκια στο YouTube…

Το τυπικό πρόγραμμα εργασίας του Bob ήταν το ακόλουθο:

9:00 a.m. – Arrive and surf Reddit for a couple of hours. Watch cat videos

11:30 a.m. – Take lunch

1:00 p.m. – Ebay time.

2:00 – ish p.m Facebook updates – LinkedIn

4:30 p.m. – End of day update e-mail to management.

5:00 p.m. – Go home

Το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Άλλοι επικροτούν την «θαυμάσια ιδέα» του, άλλοι την θεωρούν κατάπτυστη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου