ΔΙΕΘΝΗ

Θύμα της κινεζικής λογοκρισίας και το «Skyfall»!

θύμα-της-κινεζικής-λογοκρισίας-και-το-44879
Πρεμιέρα έχει σήμερα-Δευτέρα στους κινηματογράφους στην Κίνα η υπερπαραγωγή «Skyfall», μόνο που οι Κινέζοι θα δουν έναν διαφορετικό Τζέιμς Μποντ από τον υπόλοιπο πλανήτη.
Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, υπέστη λογοκρισία, με αποτέλεσμα κάποιες σκηνές να αφαιρεθούν και μέρος των διαλόγων να έχουν αλλοιωθεί στους υπότιτλους.
Συγκεκριμένα κόπηκε η σκηνή όπου ένας πληρωμένος δολοφόνος εισέρχεται στον γυάλινο ουρανοξύστη και πυροβολεί έναν φρουρό. Επίσης δεν υπάρχει στο φιλμ πουθενά η σκηνή στην οποία ο κακός βασανίζεται από τις κινεζικές αρχές.
Από τους διαλόγους εξαφανίζεται μια ολόκληρη συζήτηση, στην οποία μια κοπέλα μιλώντας με τον Μποντ, υπονοεί πως είναι πόρνη από τα παιδικά της χρόνια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε ταινίες του εξωτερικού. Πρόσφατα παραδείγματα είναι οι «Men in Black 3», «Pirates Of The Caribbean: At World’s End» και «Mission: Impossible 3».
Το «Skyfall» βγαίνει τόσο αργά στην κινεζική αγορά γιατί συνήθως οι κινεζικές αρχές καθυστερούν την προβολή αμερικανικών ταινιών προκειμένου να πριμοδοτήσουν την εγχώρια παραγωγή και ειδικά των εμπορικών κινεζικών ταινιών όπως τα πρόσφατα «Back to 1942» και «The Last Supper», δύο ιστορικά έπη, επιδοτούμενα από το κράτος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου