ΔΙΕΘΝΗ

Ζωσμένοι με εκρηκτικά δεκάδες όμηροι από ισλαμιστές μαχητές

ζωσμένοι-με-εκρηκτικά-δεκάδες-όμηροι-47447

Οι ισλαμιστές μαχητές που κρατούν δεκάδες δυτικούς πολίτες ομήρους σε εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου στην Αλγερία έχουν αναγκάσει ορισμένους από αυτούς να φορούν ζώνες με εκρηκτικά, μετέδωσε σήμερα, Πέμπτη, γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο έναν από τους ομήρους.

Το France 24 μετέδωσε πως ο όμηρος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κανάλι δήλωσε πως οι απαγωγείς είναι βαριά οπλισμένοι και απειλούν να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου αν ο αλγερινός στρατός επέμβει για να απελευθερώσει του ομήρους.

«Επιτέθηκαν ταυτόχρονα και στα δύο εργοστάσια. Εισέβαλαν στο ένα από αυτά και μόλις ξημέρωσε συγκέντρωσαν όλους όσοι βρίσκονταν εκεί», πρόσθεσε ο ίδιος άντρας που σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο ακουγόταν ήρεμος.

Μέχρι τώρα η γαλλική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν ανάμεσα στους 41 ομήρους που κρατούν οι ισλαμιστές ως αντίποινα για την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι βρίσκονται Γάλλοι.

Το ραδιόφωνο Europe 1 μετέδωσε πως τέσσερις Γάλλοι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους ομήρους.

Το France 24 επεσήμανε πως δεν μπορεί να επαληθεύσει αν ο άντρας με τον οποίο ήρθε σε επαφή, ο οποίος εργάζεται στο εργοστάσιο και δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, μιλούσε υπό την απειλή βίας.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου