ΔΙΕΘΝΗ

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η ανέλκυση του Costa Concordia

μέχρι-τον-σεπτέμβριο-η-ανέλκυση-του-costa-concordi-50717

Το αργότερο τον Σεπτέμβριο θα γίνει η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου 2012 στα ανοιχτά του νησιού Τζίλιο, στην Τοσκάνη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

«Το πρόγραμμα προβλέπει την οριστική ανέλκυση του πλοίου τον Σεπτέμβριο», είπε ο Φράνκο Γκαμπριέλι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Τζίλιο, όπου αύριο θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τους 32 νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας.

Πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου» επιχείρηση, η οποία θα λάβει υπόψη τις συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους, σημείωσε ο Γκαμπριέλι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Οι αρχές είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι η επιχείρηση αυτή θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η τελική προθεσμία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρεία Costa Crociere δήλωσαν σήμερα ότι η επιχείρηση ανέλκυσης του ναυαγίου θα στοιχίσει 400 εκατ. δολάρια, δηλαδή 100 εκατ. περισσότερα απ’ όσα είχαν υπολογιστεί προηγουμένως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου