ΔΙΕΘΝΗ

Απεβίωσε ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ελις

απεβίωσε-ο-αμερικανός-σκηνοθέτης-ντέ-54433

Σε ηλικία 60 ετών πέθανε ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Έλις, γνωστός από τις δυναμικές περιπέτειες καταστροφής «Τελικός προορισμός 2» και «Snakes on a plane», οι οποίες σημείωσαν μεγάλη παγκοσμίως.

Ο Έλις απεβίωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ όπου βρισκόταν για την προετοιμασία της ταινίας με τίτλο «Κite», στην οποία επρόκειτο να παίξει ο Σάμιουελ Τζάκσον. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει – προς το παρόν – γνωστά.

Η ακατάπαυστη πλούσια δράση και η δόση υπερβολής που δεν κουράζει χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δουλειές του Έλις.

Στην ταινία «Snakes on a plane» του 2006, σε πτήση από Χαβάη προς Λος ʼντζελες, όπου πράκτορες του FBI συνοδεύουν μάρτυρα εγκλήματος ενός διαβόητου μαφιόζου, εκατοντάδες φαρμακερά φίδια, τοποθετημένα κρυφά από άνδρες του κακοποιού, σκορπίζουν πανικό και θάνατο στους επιβάτες. Τελικά, ο Σάμιουελ Τζάκσον δίνει την λύση σε ένα έργο που διαθέτει εκτός από καταιγιστική δράση και άφθονες στιγμές γέλιου.

Ο Ντέιβιντ Έλις, πριν στραφεί στην σκηνοθεσία, είχε δουλέψει ένα χρονικό διάστημα ως ηθοποιός και πολύ περισσότερο ως κασκαντέρ αντικαθιστώντας τους ηθοποιούς στα γυρίσματα με επικίνδυνες σκηνές. Σημαντικές ταινίες όπου δούλεψε ως κασκαντέρ είναι οι «Σημαδεμένος» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, «Φονικό όπλο» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, «Μέρες κεραυνού» του Τόνι Σκοτ και «Μίζερι» του Ρομπ Ράινερ.

Το προσωπικό του στίγμα ως σκηνοθέτης, ο 60άχρονος αμερικανός το άφησε στις περιπέτειες «Τελικός προορισμός 4» και στην «Τελευταία κλήση» – ένα θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Κρις Έβανς, Κιμ Μπάσιντζερ, Τζέισον Στέιθαμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου