ΔΙΕΘΝΗ

Δίωξη κατά σταθμού που μετέδωσε συνέντευξη του φίλου της 23χρονης Ινδής

δίωξη-κατά-σταθμού-που-μετέδωσε-συνέν-56043

Δίωξη κατά του τηλεοπτικού δικτύου που μετέδωσε την συνέντευξη του φίλου της 23χρονης φοιτήτριας από την Ινδία θα ασκήσει η αστυνομία, τονίζοντας ότι μέσα από το πρόσωπο και τις δηλώσεις του είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Ο 28χρονος περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των δραστών και έκανε λόγο για αδιαφορία της αστυνομίας αλλά και του κοινωνικού περίγυρου.

«Τι θέλετε να σας πω; Κανείς να μη δει ποτέ την κτηνωδία της οποίας έγινα μάρτυρας. Προσπάθησα να παλέψω με τους άνδρες αυτούς, αφού τους εκλιπάρησα ξανά και ξανά να την αφήσουν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νεαρός από την πόλη Γκοραχπούρ, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές (βόρεια), όπου διαμένει με τους γονείς του.

Ο ίδιος επεσήμανε πως καθώς επέστρεφαν από τον κινηματογράφο, επιβιβάσθηκαν στο λεωφορείο που μεταφέρει τους φοιτητές στους κοιτώνες τους. Μόλις επιβιβάσθηκαν, μια ομάδα ανδρών τους επιτέθηκε και αφού βίασαν κατ’ επανάληψη τη φίλη του, κακοποιώντας την συγχρόνως με έναν σκουριασμένο σωλήνα, τους πέταξαν έξω από το λεωφορείο.

Ο νεαρός, σε άλλη του συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο, μίλησε για την αδιαφορία της αστυνομίας, αλλά και του κοινωνικού περίγυρου απέναντι στις τραγικές στιγμές που βίωσαν μετά τον βιασμό.

Η αστυνομία άσκησε δίωξη κατά του τηλεοπτικού δικτύου που μετέδωσε τη συνέντευξη, με το αιτιολογικό πως μέσα από το πρόσωπο και τις δηλώσεις του θα ήταν δυνατό να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Ο νόμος στην Ινδία επιτάσσει πως τα θύματα βιασμών θα πρέπει να προστατεύονται από την τήρηση της ανωνυμίας τους.

Στον φακό του τηλεοπτικού δικτύου Zee News ο νεαρός άνδρας διηγήθηκε πως οι δύο τους κείτονταν ημίγυμνοι στον δρόμο, όπου τους πέταξαν μετά τη βάναυση κακοποίησή τους μέσα στο λεωφορείο την νύχτα της 16ης Δεκεμβρίου. Οι περαστικοί απλώς τους κοίταζαν με περιέργεια και έσπευδαν να απομακρυνθούν χωρίς να τους βοηθήσουν.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πέρασαν δύο ώρες έως ότου μεταφερθούν εν τέλει στο νοσοκομείο. Ο ίδιος επεσήμανε πως η απάθεια που κυριαρχούσε δεν άλλαξε ούτε όταν έφθασε στο σημείο η αστυνομία και αποκαλύπτει πως αντί να τους μεταφέρουν σε μία παρακείμενη κλινική, οι αστυνομικοί τους πήγαν σε δημόσιο νοσοκομείο πολύ πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Η νεαρή Ινδή ξεψύχησε στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε μία σειρά δύσκολων επεμβάσεων.

Την ίδια ώρα η υπόθεση των δραστών διαβιβάζεται σε άλλο δικαστήριο, το οποίο διαθέτει την δυνατότητα ταχύτερης εκδίκασής της.

Έξι ύποπτοι ηλικίας 19 έως 35 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία απήγγειλε σε πέντε εξ αυτών κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό και φόνο κατά την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου της περιφέρειας Σάκετ, στο Νέο Δελχί.

Ο έκτος ύποπτος θα περιμένει τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν είναι όντως 17 ετών, όπως διατείνεται, προτού παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου