ΔΙΕΘΝΗ

«Ελεύθερο» το τάνκερ Aegean Horizon

ελεύθερο-το-τάνκερ-aegean-horizon-62453
Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Εξωτερικών, συνεχείς τηλεφωνικές παρεμβάσεις του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τον Νιγηριανό ομόλογό του και επιστολή που απεστάλη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τον Νιγηριανό Πρόεδρο, το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Aegean Horizon, το οποίο κρατείτο από τις 13 Νοεμβρίου, από τις νιγηριανές αρχές, απέπλευσε προς τον προορισμό του.
Το πλοίο, με 25μελές πλήρωμα (13 Έλληνες και 12 αλλοδαποί ναυτικοί) απέπλευσε, τελικά, ανήμερα των Χριστουγέννων καθώς βρέθηκε λύση απέναντι στη γραφειοκρατία της Νιγηρίας.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει πριν από δύο περίπου μήνες για το Ρότερνταμ, αλλά διέκοψαν τον πλου του πλοία του νιγηριανού πολεμικού ναυτικού, καθώς διαπιστώθηκε κάποιο γραφειοκρατικό θέμα πρόβλημα εμπορικής φύσης, με τα έγγραφά του.
Όλο αυτό το διάστημα τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ήταν σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τον καπετάνιο του «Aegean Horizon», ενώ ήταν ενημερωμένο και το υπουργείο Εξωτερικών.
Μετά την απελευθέρωση του πλοίου, ο Υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον καπετάνιο, κ. Ηλία Κανελλόπουλο, προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με την κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος και να τους απευθύνει τις ευχές του.

Το δεξαμενόπλοιο Aegean Horizon βρίσκεται εν πλω προς το Ρότερνταμ.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου