ΔΙΕΘΝΗ

Και όμως! Όλοι έχουμε έναν δίδυμο αδερφό κάπου στον κόσμο!

και-όμως-όλοι-έχουμε-έναν-δίδυμο-αδερφ-71606
Με μια πρώτη ματιά, είναι μια πολύ καλοστημένη συλλογή με πορτρέτα δίδυμων αδερφών. Με μια δεύτερη και πιο προσεκτική ματιά, όμως, το μυστικό αποκαλύπτεται!
Κανένας από τους εικονιζόμενους στις φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο φωτογράφος Francois Brunelle δεν έχει σχέση εξ αίματος με τον διπλανό του και όμως, έχουν τόσα πολλά κοινά στην εξωτερική τους εμφάνιση!
Ο Brunelle, που μένει στο Κεμπέκ του Καναδά μελέτησε το ανθρώπινο πρόσωπο, από τα πρώτα του βήματα στο χώρο της φωτογραφίας όταν ήταν μόλις 18 ετών, πίσω στο 1968.
Η συλλογή που έχει τίτλο «I’m not a look-alike!» περιέχει μια πληθώρα προσώπων από κάθε άκρη του πλανήτη που όμως δεν έχουν κάποια συγγένεια, ούτε καν γνωρίζονται μεταξύ τους και ποζάρουν ο ένας δίπλα στον άλλο.
Σύμφωνα με το φωτογράφο, τα πορτρέτα του επιτρέπουν να ανακαλύψει τη σχέση μεταξύ των ατόμων και πώς εκείνοι αντιλαμβάνονται τις εξαιρετικά εμφανείς ομοιότητές τους!
«Βρήκα το πρώτο μου θέμα ανάμεσα σε ανθρώπους που γνώριζα και είχα παρατηρήσει ότι μοιάζουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, από τη στιγμή που τα μέσα ανέδειξαν τη δουλειά μου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι με προσέγγισαν δηλώνοντας ότι θέλουν να συμμετέχουν!»
Ο φωτογράφος εξακολουθεί να ψάχνει άτομα και καλεί και άλλους ανθρώπους να συμμετάσχουν μέχρι να ολοκληρωθεί το project του χρόνου. Στο site του φωτογράφου brunelle.com υπάρχει ακόμα πιο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Χρειάζεστε και άλλη απόδειξη για να δείτε ότι και εσείς έχετε έναν δίδυμο αδερφό κάπου εκεί έξω;
protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου