ΔΙΕΘΝΗ

Οργή στην Αργεντινή για την αθώωση 13 σωματεμπόρων που ώθησαν νεαρή στην πορνεία

οργή-στην-αργεντινή-για-την-αθώωση-13-σω-72763

Δικαστήριο στην Αργεντινή αθώωσε 13 άτομα που απήγαγαν μία γυναίκα και την ώθησαν στην πορνεία, σε μια υπόθεση που έριξε φως στη σωματεμπορία στη Νότιο Αμερική.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν και να κλαίνε.

Η μητέρα της Μαρίτα Βερόν, Σουζάνα Τριμάρκο διέσωσε εκατοντάδες γυναίκες από την πορνεία, στη διάρκεια της αναζήτησης της κόρης της.

Οι κατηγορούμενοι, επτά άνδρες και έξι γυναίκες, επέμεναν ότι είναι αθώοι και υποστήριξαν ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Από την πλευρά τους, οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα 13 άτομα με τη Μαρίτα Βερόν που παραμένει αγνοούμενη.

Περισσότεροι από 130 αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη. Ανάμεσά τους και 12 γυναίκες που διέσωσε η «Μάνα Κουράγιο» -όπως έχει γίνει γνωστή η Σουζάνα Τριμάρκο.

Η ίδια η Τριμάρκο κάθισε σιωπηλή στη δικαστική αίθουσα, χωρίς να κλαίει.

Όταν η κόρη της, Μαρίτα, εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2002, η Τριμάρκο ξεκίνησε μια εκστρατεία για να την βρει.

Εισχώρησε σε δίκτυα σωματεμπορίας, προσποιούμενη ότι την ενδιαφέρει η «αγορά» γυναικών. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε οδήγησαν σε εφόδους της αστυνομίας που οδήγησαν στη διάσωση δεκάδων γυναικών που υφίσταντο σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η Τριμάρκο ίδρυσε ένα ίδρυμα, το οποίο από το 2007 έχει βοηθήσει στη διάσωση εκατοντάδων θυμάτων σωματεμπορίας.

Οι προσπάθειές της οδήγησαν, μάλιστα, στην ψήφιση νόμου στην Αργεντινή, σύμφωνα με τον οποίο η σωματεμπορία αποτελεί έγκλημα.

Η Σ.Τριμάρκο, η οποία έλαβε την Κυριακή βραβείο από την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, δήλωσε ότι η πρόεδρος της χώρας της τηλεφώνησε για να εκφράσει τη συμπαράστασή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου