ΔΙΕΘΝΗ

Ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογίζει τον κίνδυνο από «εφόδο» της ιταλικής εφορίας

ηλεκτρονική-εφαρμογή-υπολογίζει-τον-92136

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, οι ιταλικές αρχές βρήκαν έναν πρακτικό τρόπο για να πείσουν με το καλό τους φορολογουμένους να είναι πιο συνεπείς

Σε λειτουργία μπήκε από την Τρίτη το Redditest, ηλεκτρονική εφαρμογή της εφορίας με την οποία ο καθένας μπορεί, ακόμη και ανώνυμα, να υπολογίζει τη συμμόρφωσή του και, κατά συνέπεια, τον κίνδυνο σε ενδεχόμενο φορολογικό έλεγχο.

Στο πρόγραμμα, που κατεβάζει κανείς εύκολα από το site της εφορίας, φορολογούμενοι και μη ξεκινούν βάζοντας ένα όνομα, «ακόμη και φανταστικό» όπως λέει ξεκάθαρα το ίδιο το σύστημα, το ετήσιο εισόδημα και μετά μπορεί να προσθέσει ουσιαστικά τα πάντα.

Το πρόγραμμα συνυπολογίζει και ρωτάει το ενοίκιο, την αξία του αυτοκινήτου ή της μηχανής, τη βενζίνη, το γυμναστήριο, τα έξοδα στις διακοπές, τα σκάφη, τα δίδακτρα και ό,τι άλλο (ακόμη και άλογα).

Στο τέλος, το σύστημα βγάζει ένα πράσινο ή κόκκινο φως -εάν δηλαδή τα έξοδα διαβίωσης δικαιολογούνται ή όχι από τα δηλωθέντα εισοδήματα. «Εάν βγει κόκκινο, να είστε σίγουροι ότι κάποτε θα σας βρούμε» υπονοεί η εφορία, που ελπίζει ότι ο ηθικός «αυτοέλεγχος» θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνέπεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου