ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε ομήρους κρατά μέσα σε τράπεζα ένας άνδρας στην Ιαπωνία

πέντε-ομήρους-κρατά-μέσα-σε-τράπεζα-έν-92326

Πέντε άτομα κρατά ομήρους σε μία μικρή τράπεζα στην Ιαπωνία ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, ο οποίος απαιτεί να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Γιοσιχίκο Νόντα.

Εκπρόσωπος της τράπεζας Toyokawa Shinkin στην περιφέρεια Αΐτσι της κεντρικής Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι άνθρωποι κρατούνται όμηροι χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, εισήλθε στην τράπεζα νωρίς το μεσημέρι (τοπική ώρα), ζήτησε να φάει και να πιει κάτι και να του δώσουν ένα μεγάφωνο. Η αστυνομία καταβάλλει αυτή την ώρα προσπάθειες να τον πείσει να παραδοθεί, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός NHK.

«Θέλω να παραιτηθεί ο Νόντα. Θέλω να εκφράσω τις απόψεις μου» είπε ο άγνωστος, σύμφωνα με τον NHK, ο οποίος επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Η Ιαπωνία διέλυσε την Κάτω Βουλή αυτό τον μήνα και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 16 Δεκεμβρίου, από τις οποίες πιθανόν να επανέλθει στην εξουσία το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο κυβέρνησε επί μακρόν με επικεφαλής έναν συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό.

Η στήριξη για το Δημοκρατικό Κόμμα του Νόντα έχει μειωθεί από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από τρία χρόνια και πολλοί ψηφοφόροι δηλώνουν απογοητευμένοι από την αποτυχία του να εκπληρώσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου