ΔΙΕΘΝΗ

Διπλή τραγωδία με 61 νεκρούς -οι 47 παιδιά- σε δυστυχήματα στην Αίγυπτο

διπλή-τραγωδία-με-61-νεκρούς-οι-47-παιδιά-σ-97608

Στο πένθος δύο τραγικών αυτοκινητικών δυστυχημάτων ζει η Αίγυπτος: 47 μικροί μαθητές 4-6 ετών, ο οδηγός και ο βοηθός του σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με τρένο σε περιοχή νότια του Καΐρου. Άλλα 13 παιδιά τραυματίστηκαν. Μερικές ώρες αργότερα, άλλοι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό.

Την παραίτησή του στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μούρσι υπέβαλλε ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Ρασάντ αλ-Ματίνι.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 60 παιδιά, που είχαν αναχωρήσει από τον παιδικό σταθμό για εκδρομή.

Το λεωφορείο διέσχισε μια σιδηροδρομική γραμμή στην τοποθεσία Μανφαλούτ, όπου συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία, εξήγησε η αστυνομία.

Στο άλλο δυστύχημα, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν φορτηγό που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε δεκαπέντε επιβάτες.

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο υπάλληλος που θα έπρεπε να κατεβάσει την ειδική μπάρα ασφαλείας για τη διέλευση του τρένου είχε αποκοιμηθεί.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Ρασάντ αλ-Ματίνι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μούρσι. Ακόμη ο επικεφαλής της Αρχής Σιδηροδρόμων παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μούρσι έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας και στον κυβερνήτη της Ασιούτ να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου