ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες Κενυάτες αστυνομικοί νεκροί σε συμπλοκές με ζωοκλέφτες

δεκάδες-κενυάτες-αστυνομικοί-νεκροί-102118

Περισσότεροι από 40 Κενυάτες αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε μια άνευ προηγουμένου ενέδρα στα βόρεια της χώρας την ώρα που καταδίωκαν ζωοκλέφτες, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα αξιωματούχος της κενυατικής αστυνομίας.

«Ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών είναι πλέον 42, νέα πτώματα εντοπίστηκαν το απόγευμα [της Δευτέρας]», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ποτέ δεν είχαμε τόσες απώλειες αστυνομικών», πρόσθεσε.

Άλλοι εννέα αστυνομικοί είναι τραυματίες.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν μια ομάδα ζωοκλεφτών που φέρεται να έχει σκοτώσει 13 ανθρώπους και τραυματίσει άλλους τρεις στη διάρκεια προηγούμενης κλοπής στην απομονωμένη περιοχή Μπαραγκόι στη βόρεια Κένυα, στις 30 Οκτωβρίου.

Τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των δραστών, που ήταν καλύτερα οπλισμένοι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συγκρούσεις που κράτησαν ως την Κυριακή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο απολογισμός από την ενέδρα αυξάνεται συνεχώς από το Σάββατο το βράδυ, καθώς εντοπίζονται συνεχώς νέα πτώματα.

Από την πλευρά τους, χωρικοί εκφράζουν φόβους ότι οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θα πάρουν εκδίκηση –ακόμα και από τους αθώους χωρικους– μετά τις σφαγές που προηγήθηκαν.

Η περιοχή των συμπλοκών είναι απομονωμένη και έχει λίγες επαφές με τον έξω κόσμο.

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται συνεχώς τα βίαια επεισόδια στη βόρεια Κένυα, όπου εξαιτίας των κλοπών ζώων και του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων φυλών χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου