ΔΙΕΘΝΗ

Χάκαραν οι Anonymous το PayPal;

χάκαραν-οι-anonymous-το-paypal-110446
Πλέον οι όροι “hacking”, “Anonymous“, “κενό ασφαλείας” και άλλοι φαντάζουν εξαιρετικά οικείοι για την πλειοψηφία των χρηστών του Internet ενώ αρκετοί είναι εξοικειωμένοι με την σημασία της 5ης Νοεμβρίου για τις ομάδες των «χακτιβιστών», ιδιαίτερα μετά την προβολή της κινηματογραφική επιτυχίας “V for Vendetta”.
Το νέο “χτύπημα” (;) των Anonymous φαίνεται ότι έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Νοεμβρίου (ημερομηνία στην οποία o Guy Fawkes προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινουβόλιο το 1605), καθώς παρατηρήθηκε “defacement” δημοφιλών ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο (VMWare, NBC κλπ.), αλλά σημαντικότερο όλων είναι ο ισχυρισμός ότι κατόρθωσαν να υποκλέψουν τους servers της υπηρεσίας PayPal και υποστηρίζουν πως έχουν πλέον στα χέρια τους 28.000 λογαριασμούς χρηστών μαζί με τους κωδικούς.
Οι υπεύθυνοι του PayPal ανακοίνωσαν ότι διερευνούν το ζήτημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρήσει κενό ασφαλείας στους servers της υπηρεσίας. Ωστόσο, οι Anonymous είχαν δημοσιεύσει μια λίστα με emails, passwords, ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς, η οποία έχει αποσυρθεί πλέον.

Πάντως, μέχρι να ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση για το κατά πόσο είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί των Anonymous, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να αλλάξετε τον κωδικό σας στο PayPal.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου