ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν και για το γάμο των gay

οι-αμερικανοί-ψηφίζουν-και-για-το-γάμο-110524
Πληθώρα ψηφοφοριών διεξάγεται σήμερα στις ΗΠΑ, μαζί με τις προεδρικές εκλογές, τόσο σε εθνικό επίπεδο, για την ανανέωση της σύνθεσης του Κονγκρέσου όσο και σε τοπικό επίπεδο, στις πολιτείες και τις πόλεις.
Το εκλογικό σώμα σε 38 πολιτείες ψηφίζει σε 174 δημοψηφίσματα που γίνονται για διαφόρων ειδών θέματα που εκτείνονται από τη φορολογία, ως την κάνναβη και τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα τοπικά κοινοβούλια προτείνουν ένα δημοψήφισμα στο εκλογικό σώμα. Ωστόσο περίπου πενήντα δημοψηφίσματα θα γίνουν κατόπιν λαϊκής πρωτοβουλίας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μέριλαντ και της πολιτείας της Ουάσινγκτον κατά της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Επίσης, οι Αμερικανοί καλούνται να ψηφίσουν για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία σήμερα την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.Η ψηφοφορία γίνεται ανά εκλογική περιφέρεια, καθεμία από τις οποίες εκπροσωπεί περίπου 700.000 κατοίκους.

Τέλος, 11 πολιτείες και 2 διοικητικές περιφέρειες, το Πουέρτο Ρίκο και οι Αμερικανικές Σαμόα, στον Ειρηνικό, εκλέγουν νέο κυβερνήτη.

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου