ΔΙΕΘΝΗ

Στο εδώλιο για τον φόνο του πατέρα του

στο-εδώλιο-για-τον-φόνο-του-πατέρα-του-116449
Ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκεται ένας 12χρονος από την Καλιφόρνια που πριν από δύο χρόνια σκότωσε τον 32χρονο νεοναζί πατέρα του.
Ο 12χρονος Τζόζεφ Χολ είχε δηλώσει σε βιντεοσκοπημένη κατάθεσή του στην αστυνομία, που προβλήθηκε χθες Τετάρτη στο δικαστήριο ανηλίκων, ότι ο πατέρας του, Τζέφρι Χολ, τον κακοποιούσε και γι΄ αυτό τον πυροβόλισε στο κεφάλι ενώ κοιμόταν επειδή ήθελε να δώσει ένα τέλος στη σωματική βία που του ασκούσε.
Δεδομένου ότι το αγόρι δικάζεται ως ανήλικος, ο στόχος της δίκης δεν είναι να εξακριβωθεί η ενοχή ή η αθωότητά του, αλλά να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρά του ευσταθούν και ως εκ τούτου αν μπορεί να κριθεί ποινικά υπεύθυνος για την δολοφονία.
Το αποτέλεσμα της δίκης θα καθοριστεί από τη δυνατότητα αντίληψης του σωστού και του λάθους που είχε το αγόρι όταν διέπραξε το έγκλημα. Αν το δικαστήριο κάνει δεκτά τα επιχειρήματα της κατηγορούσας αρχής, το αγόρι ενδέχεται να μεταφερθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων μέχρι τα 23 του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του υποστηρίζουν ότι το αγόρι είχε διαμορφώσει έναν σκληρό χαρακτήρα από τη βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά του πατέρα του.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου