ΔΙΕΘΝΗ

Μανιακός δολοφόνος έγκυων γυναικών τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη

μανιακός-δολοφόνος-έγκυων-γυναικών-τ-132718

Μια συγκλονιστική ιστορία, που αποκαλύπτει ότι στη Νέα Υόρκη κυκλοφορεί ελεύθερος ένας μανιακός φονιάς και εν δυνάμει «serial killer», κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία της 38χρονης εγκύου Βιντάλι Σμιθ.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα στο πέμπτο της παιδί. Βρέθηκε κατακρεουργημένη μέσα στο διαμέρισμά της στο Μπρούκλιν, μία ημέρα ακριβώς πριν από το γάμο της και το «baby shower» που είχε οργανώσει, για να γιορτάσει τον ερχομό του «πελαργού».

Το αγέννητο παιδί της δεν επέζησε, ενώ ιατροδικαστές, αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν σοκαρισμένοι από την αγριότητα του εγκλήματος.

Ένα σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της σφαγιασμένης γυναίκας ενδέχεται να ρίξει φως στην υπόθεση, ωστόσο αυτό που σοκάρει και τρομοκρατεί τους κατοίκους της περιοχής είναι πως, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του σημειώματος, ανάμεσά τους βρίσκεται ένας επίδοξος κατά συρροήν δολοφόνος.

«Θα σκοτώνω μία έγκυο γυναίκα κάθε μήνα, αρχίζοντας από τώρα, μέχρι να απελευθερωθεί ο Λι Μπόιντ Μάλβο» έγραψε ο δολοφόνος της 38χρονης εγκύου και, όπως είναι φυσικό, γεννάται το ερώτημα ποιος είναι ο Λι Μπόντ Μάλβο. Πρόκειται για έναν έγκλειστο στη φυλακή άνδρα, καταδικασμένο σε ισόβια, ο οποίος, σε ένα ξέσπασμα βίας και λειτουργώντας ουσιαστικά ως ελεύθερος σκοπευτής, σκότωσε, πριν από δέκα χρόνια, έξι ανθρώπους μέσα σε τρεις εβδομάδες, στην περιοχή του Μέριλαντ.

Ο ίδιος ο Μάλβο απολογήθηκε για τις πράξεις του στο δικαστήριο, ενώ ο συνεργός του, Τζον Άλεν Μουχάμαντ, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 2009.

Οι αστυνομικές αρχές, ωστόσο, δεν δείχνουν να αξιολογούν ως σημαντικό το σημείωμα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Αντίθετα, υιοθετούν την άποψη ότι ο στόχος του σημειώματος είναι να τους αποπροσανατολίσει από την αναζήτηση του πραγματικού δολοφόνου, γι’ αυτό και συνεχίζουν τις έρευνες και τις ανακρίσεις στο στενό οικογενειακό κύκλο της 38χρονης Σμιθ.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες οδήγησαν στην προσαγωγή του αρραβωνιαστικού της Σμιθ, Άντονι Τζάκμαν, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος. Οι γείτονες που ρωτήθηκαν από το δίκτυο CBS, δήλωσαν ότι ο Τζάκμαν δεν δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που θα σκότωνε -και μάλιστα με τόση αγριότητα-, ωστόσο η αστυνομία πλέον τον παρακολουθεί στενά.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα του θύματος, συντείνει στην εκδοχή ότι ο δολοφόνος της Βιντάλι Σμιθ, ήταν κάποιος που την γνώριζε.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το γεγονός είναι ότι η Νέα Υόρκη και το Μπρούκλιν, πιο συγκεκριμένα, ζουν υπό την αόρατη απειλή ενός ακόμα «serial killer», από αυτούς που έχουν πολλάκις απασχολήσει την αμερικανική κοινή γνώμη και κοινωνία, δίνοντας «τροφή» για τη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών, όπως το «Zodiac» ή «Το καλοκαίρι του Σαμ», μεταξύ άλλων…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου