ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρη έκρηξη στη Δαμασκό ενώ ο Μπραχίμι προσπαθεί να διαμεσολαβήσει για ανακωχή

πολύνεκρη-έκρηξη-στη-δαμασκό-ενώ-ο-μπρ-135758

Η παλιά πόλη της Δαμασκού ταρακουνήθηκε από βομβιστική επίθεση το πρωί της Κυριακής σύμφωνα με τα επίσημα συριακά ΜΜΕ, ενώ στη συριακή πρωτεύουσα έχει μεταβεί ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου, Λακντάρ Μπραχίμι, επιδιώκοντας ανακωχή κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Η συριακή Ikhbariya TV ανέφερε πως από την έκρηξη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άτομα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται από την πλευρά του το Reuters, η επίθεση έγινε με παγιδευμένο όχημα κοντά σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Δαμασκού.

Στο σημείο πήγαν αρκετά ασθενοφόρα και υπήρχαν καμένα οχήματα.

Η επίθεση γίνεται την στιγμή που κορυφώνονται οι προσπάθειες του Μπραχίμι να πετύχει ολιγοήμερη ανακωχή μεταξύ στρατού και αντικαθεστωτικών στη Συρία κατά τη διάρκεια επικείμενης μουσουλμανικής γιορτής.

Μετά από συναντήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες με κυβερνήσεις γειτονικών χωρών, ο Μπραχίμι πήγε στη Συρία ακριβώς με αυτόν τον σκοπό.

Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, ο Μπραχίμι συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά περισσότερα για τη συναντήση.

Το Σάββατο, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ είχε συναντηθεί με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουαλέμ και είχε συζητήσεις τις οποίες η Δαμασκός χαρακτήρισε «εποικοδομητικές και σοβαρές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου