ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο ατύχημα σε παρκούρ (Vid)

απίστευτο-ατύχημα-σε-παρκούρ-vid-136078

Ο 19χρονος Σουηδός Robert Stafsing παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Ο νεαρός Σουηδός που θεωρείται "μετρ" στο παρκούρ, δοκίμασε ένα άλμα ρουτίνας για τον ίδιο, το οποίο όμως παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Πριν τη βιντεοσκόπηση, είχε δοκιμάσει το ίδιο άλμα άλλες πέντε φορές. Όταν όμως άρχισε το πρόγραμμα του μπροστά στην κάμερα, έχασε την ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να κάνει λάθος στο τελικό του άλμα ανάμεσα στις ταράτσες δύο κτιρίων. Η πτώση του έγινε από ύψος 5 μέτρων.

Ο Stafsing κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε δεκάδες ράμματα και βίδες στο πρόσωπο. Ευτυχώς οι γιατροί ξεκαθάρισαν ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Σύμφωνα με το βίντεο, στο σώμα του νεαρού τοποθετήθηκαν 9 πλάκες τιτανίου, 38 βίδες τιτανίου και 21 ράμματα στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων 14 στο στόμα καθώς και 50 χειρουργικοί "συνδετήρες" από αυτί σε αυτί.

Στο site Gbgx3m.com, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της ανάρρωσης του Σουηδού. Ήδη δεκάδες χρήστες των social media, έχουν σπεύσει να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους και τις ευχές τους για την υγεία του νεαρού που σώθηκε από τύχη.

Το παρκούρ (γαλλικά και αγγλικά: parkour), γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής, είναι μια γαλλικής καταγωγής σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο της τη γρηγορότερη και βέλτιστη μετακίνηση στο χώρο, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες.

Καθιερώθηκε από το David Belle τη δεκαετία του ’80, και ως γενέτειρά του θεωρείται η Lisses, ένα προάστιο στο Παρίσι. Εμπνευστής του παρκούρ, ωστόσο, είναι ο Βιετναμέζικης καταγωγής Raymond Belle, στρατιώτης, πυροσβέστης, μαθητής της Méthode Naturelle, και πατέρας και μέντορας του David Belle.

Ο όρος παρκούρ προκύπτει από το Parcours du Combattant, ένα είδος στρατιωτικού αγωνίσματος δρόμου μετ’ εμποδίων (με το πέρασμα των χρόνων το "c" αντικαταστάθηκε με "k" στη διατύπωση του όρου).

Δείτε το άλμα του νεαρού Σουηδού Robert Stafsing που τον έστειλε στο νοσοκομείο με δεκάδες ράμματα. Προσοχή, σκληρές εικόνες

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου