ΔΙΕΘΝΗ

Προπονητής σκοτώθηκε σε… μετωπική με γάιδαρο

προπονητής-σκοτώθηκε-σε-μετωπική-με-137249

Τον χαμό του Τόμας Μαντιγκάγκε θρηνεί το ποδόσφαιρο της Νοτίου Αφρικής. Ο βοηθός προπονητή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της αφρικανικής χώρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 ετών τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν χτύπησε με το αυτοκίνητο του ένα γάιδαρο, που διέσχιζε το δρόμο, στην επαρχία Λιμπόπο.

Ο εκλιπών έπαιξε ποδόσφαιρο από το 1987 έως το 2003, φορώντας μεταξύ άλλων τη φανέλα της Ζυρίχης. Εξάλλου πραγματοποίησε 4 διεθνείς συμμετοχές με τη Νότιο Αφρική.

Έκτοτε εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στη SuperSport United μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, όταν και εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ των «μπαφάνα μπαφάνα», υπό τις οδηγίες του Γκόρντον Ίγκεσουντ.

Ο τελευταίος δήλωσε για τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του: «Ο Τόμι Μαντιγκάγκε ήταν αναμφίβολα ο πιο επιτυχημένος βοηθός της χώρας την τελευταία δεκαετία».

Ο πρόεδρος της νοτιοαφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κίρστεν Νεματαντάνι είπε: «Είμαστε σοκαρισμένοι, δεν έχουμε λόγια για να περιγράψουμε τι νιώθουμε».

Δηλώσεις για το τραγικό συμβάν έκανε και ο Ζεπ Μπλάτερ: «Μας προκάλεσε μεγάλη λύπη ο χαμός του Τόμας Μαντιγκάγκε. Εκ μέρους της FIFA και της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας θέλω να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήρια στην εθνική σας ομάδα, τη SuperSport United και περισσότερο στην οικογένεια και τους φίλους του».

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου