ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ-Ολάντ: σε περίοδο… έρωτα

μέρκελ-ολάντ-σε-περίοδο-έρωτα-137469
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τρέφει τη…μέγιστη εκτίμηση για τον εκάστοτε Γάλλο Πρόεδρο, και άρα τόσο για τον Φρανσουά Ολάντ, όσο και για τον Νικολά Σαρκοζί, όπως εκμυστηρεύθηκε η ίδια σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες…
«Εκτιμώ τα μέγιστα αυτή τη σχέση, διότι η Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος πρόκειται να συνεργάζονται συνεχώς», διαβεβαίωσε η Μέρκελ.
«Είμαστε όλοι μας άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, ήταν ορατό όταν με είδατε, εμένα, με τον τέως Γάλλο Πρόεδρο και είναι εξίσου ορατό όταν με βλέπετε με τον τωρινό Γάλλο Πρόεδρο», παραδέχθηκε.
«Παρ’ όλα ταύτα, πάντοτε βρίσκουμε έναν τρόπο να συνεργαζόμαστε», υπογράμμισε. Και στην παρούσα σύνοδο «όπως διαπιστώσατε βρήκαμε ακόμη και μία λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα (την εποπτεία των τραπεζών). Και αυτό μετράει», δήλωσε.
Μετά τις μακροσκελείς διαπραγματεύσεις που συνεχίστηκαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Ολάντ από την πλευρά του είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για «την τέλεια συμφωνία με τους Γερμανούς φίλους μας».

«Βρήκα αμέσως- με το που συνάντησα την Μέρκελ- πως διαπνεόταν από μία πολύ συγκεκριμένη διάθεση, όπως είναι πάντοτε, δηλαδή να προχωρά σταδιακά, να μην προσπερνά και έτσι τα βρήκαμε εύκολα», σχολίασε ο Γάλλος Πρόεδρος.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου