ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο

ινδία-αιματηρή-επίθεση-ενόπλων-σε-ξεν-137599
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σήμερα από την επίθεση ενόπλων σε ένα ξενοδοχείο κοντά στη Σριναγκάρ, την κύρια πόλη του ινδικού Κασμίρ, ανακοίνωσε αξιωματούχος των δυνάμεων της τάξης.
Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ κατά του ξενοδοχείου Silver Star, το οποίο βρίσκεται στα προάστια της πόλης, και στη συνέχεια εισέβαλαν στο εσωτερικό του.
"Άρχισαν να πυροβολούν και στο εσωτερικό του και ένας από τους θυρωρούς του ξενοδοχείου σκοτώθηκε", δήλωσε ο αξιωματούχος στο δίκτυο πληροφόρησης Times Now. "Οι έρευνες συνεχίζονται εντός του ξενοδοχείου και στην γύρω περιοχή", πρόσθεσε.
Οι δυνάμεις της τάξης σχημάτισαν μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από το κτίριο, την ώρα που ο στρατός και παραστρατιωτικές ομάδες αναζητούσαν τους δράστες της επίθεσης.
Εδώ και δύο χρόνια έχει ξαναρχίσει να υπάρχει τουρισμός σε αυτήν την περιοχή των Ιμαλαΐων, έπειτα από μια καθημερινότητα που στιγματιζόταν από ταραχές, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας από το 1989, τη χρονιά που ξέσπασε μια αυτονομιστική εξέγερση.
Η βία έχει ελαττωθεί ωστόσο σημαντικά από την έναρξη το 2004 μιας ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, το οποίο ελέγχει το άλλο τμήμα του Κασμίρ, το οποίο είναι διαιρεμένο στα δύο.

Ωστόσο εξακολουθούν σποραδικά να σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους αντάρτες και τις δυνάμεις ασφαλείας, συχνά κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι υποστηρίζει τις ισλαμιστικές ομάδες στο Κασμίρ, κάτι το οποίο διαψεύδει το Ισλαμαμπάντ.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου