Το Estelle στην επικίνδυνη ζώνη

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-19, 16:43:59
Το Estelle στην επικίνδυνη ζώνη
150 μίλια από το λιμάνι της Γάζας βρίσκεται αυτή την ώρα το ιστιοφόρο «Estelle», που μεταφέρει διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, με τη συμμετοχή 5 Ελλήνων πολιτών, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να «συναντηθεί» με τα ισραηλινά πολεμικά πλοία ανοικτά της Γάζας...

Στο ιστιοφόρο «Εstelle» επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη (εν πλω στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης) πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας. Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Το ιστιοφόρο απέπλευσε πριν από δύο μήνες από τη Σουηδία και κατά τη διαδρομή του σταμάτησε σε 12 ευρωπαϊκά λιμάνια. Στόχος του είναι να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, σπάζοντας τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

«Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την αλληλεγγύη των λαών απέναντι σε μια κατάσταση απαράδεκτη», παρατήρησε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» ο εκπρόσωπός της, Δημήτρης Πλειώνης.

Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή. Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι ζήτησε από την ισραηλινή πρεσβεία να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών του πληρώματος.

Yπενθυμίζουμε ότι στις ελληνικές υπογραφές που στηρίζουν την αποστολή του «Εstelle» συγκαταλέγονται αυτές των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου, Αλέξη Τσίπρα, όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων.


Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=