ΔΙΕΘΝΗ

Σηκώθηκε από το κρεβάτι η Μαλάλα Γιουσαφζάι

σηκώθηκε-από-το-κρεβάτι-η-μαλάλα-γιουσ-138099
Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η Πακιστανή έφηβη που τραυματίστηκε σοβαρά από απόπειρα δολοφονίας που πραγματοποίησαν εναντίον της οι Ταλιμπάν στις 9 Οκτωβρίου, μπόρεσε να σταθεί όρθια για πρώτη φορά με τη βοήθεια των γιατρών και να επικοινωνήσει γράφοντας μερικές λέξεις, ανακοίνωσε η ιατρική ομάδα που την παρακολουθεί στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.
Την ανακοίνωση αυτή για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Γιουσαφζάι έκανε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο καθηγητής Ντέιβ Ρόσερ, του Νοσοκομείου Κουίν Ελίζαμπεθ του Μπέρμιγχαμ, το οποίο εξειδικεύεται στην παροχή φροντίδων σε τραυματίες πολέμου.
«Η κατάσταση της υγείας της Μαλάλα Γιουσαφζάι είναι σταθερή και δεν υποφέρει», ανακοίνωσε εξάλλου το ίδιο το νοσοκομείο, το οποίο διευκρίνισε ότι η οικογένειά της παραμένει προς το παρόν στο Πακιστάν.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ITV μετέδωσε παράλληλα ότι το προσωπικό που τη φροντίζει καταβάλλει προσπάθειες για να ακούσει τη φωνή του πατέρα της από το τηλέφωνο, μολονότι η ίδια δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, ένας από τους Βρετανούς γιατρούς διαβεβαίωσε ότι η Μαλάλα δεν έχει υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλο.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου