ΔΙΕΘΝΗ

Έκλεβαν παυσίπονο και το αντικαθιστούσαν με νερό

έκλεβαν-παυσίπονο-και-το-αντικαθιστο-138340
Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε στη Βικτόρια της Αυστραλίας: άγνωστοι έκλεβαν πανίσχυρο παυσίπονο από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών και το αντικαθιστούσαν με νερό!
Έτσι, χωρίς να το γνωρίζουν, οι νοσοκόμοι των ασθενοφόρων και των εκτάκτων περιστατικών, έδιναν εν αγνοία τους σε ασθενείς με βαριά τραύματα ή ασθένειες καθαρό νερό αντί για φάρμακο…
Το παυσίπονο fentamyl που έκλεβαν οι επιτήδειοι, είναι μια από τις ισχυρότερες ναρκωτικές ουσίες που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία και χορηγείται σε ασθενείς με ανυπόφορους πόνους. Είναι μια οπιούχος ουσία, τουλάχιστον 100 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη.
Όταν έγινε γνωστό ότι κάποιοι έκλεβαν την ισχυρή αυτή ναρκωτική ουσία, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, η οποία και ερευνά την περίεργη αυτή ιστορία. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, οι άγνωστοι χρησιμοποιούσαν σύριγγες για να αφαιρέσουν το fentamyl και με τον ίδιο τρόπο το αντικαθιστούσαν με νερό.
Δύο τραυματιοφορείς απολύθηκαν, ενώ στην υπόθεση αυτή τη στιγμή η αστυνομία εικάζει ότι εμπλέκονται συνολικά επτά άτομα.
Οι δράστες διοχέτευαν το κλεμμένο παυσίπονο στην αγορά παρασκευής ισχυρών ναρκωτικών. Ειδικά στις ΗΠΑ, που παραδοσιακά ψάχνουν για όλο πιο ισχυρά ναρκωτικά, αναμιγνύουν το fentamyl με ηρωίνη και κοκαΐνη φτιάχνοντας έτσι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Το εν λόγω κοκτέιλ σκότωσε πέρυσι στη Βικτόρια 15 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του πολιτειακού ιατροδικαστή. Πάντως, σύμφωνα με τις αρχές, οι 15 θάνατοι δεν σχετίζονται με τις ποσότητες που εκλάπησαν από την Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών, αλλά με παράνομη διακίνηση του πανίσχυρου ναρκωτικού από άλλες Πολιτείες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται κάποια από 15 θύματα του παυσίπονου γνωρίζονταν μεταξύ τους.

24h.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου