ΔΙΕΘΝΗ

Απειλή πολέμου από τη Βόρεια Κορέα

απειλή-πολέμου-από-τη-βόρεια-κορέα-139126
Νέα ένταση στην κορεατική χερσόνησο με την Πιονγκ Γιανγκ να απειλεί να ανοίξει πυρ αδιακρίτως και, μάλιστα, χωρίς προειδοποίηση αν νοτιοκορεάτες ακτιβιστές πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους να ρίξουν πολιτικές προκηρύξεις την ερχόμενη εβδομάδα στο βορειοκορεατικό έδαφος.
"Στην παραμικρή κίνηση που θα συνδέεται μ’ αυτό το σχέδιο (…), οι μονάδες του Δυτικού Μετώπου θα εξαπολύσουν χωρίς προειδοποίηση ένα ανελέητο στρατιωτικό πλήγμα", προειδοποίησε με ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας.
Οι κάτοικοι της περιοχής, από την οποία οι νοτιοκορεάτες ακτιβιστές σχεδιάζουν να στείλουν τις προκηρύξεις κρεμασμένες από μπαλόνια που θα περάσουν πάνω από τη γραμμή αντιπαράθεσης στην κορεατική χερσόνησο, θα πρέπει "να απομακρυνθούν ενόψει ενδεχόμενων ζημιών", πρόσθεσε ο στρατός, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ακτιβιστές κατά της Πιονγκγιάνγκ που είναι εγκατεστημένοι στη Νότια Κορέα στέλνουν τακτικά προς το Βορρά προπαγανδιστικές προκηρύξεις στις οποίες καταγγέλλεται ο αυταρχισμός του καθεστώτος και καλούνται οι Βορειοκορεάτες να εξεγερθούν. Πέρυσι είχαν στείλει κείμενα στα οποία γινόταν αναφορά στις επαναστάσεις της αραβικής άνοιξης.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία επιβάλλει πλήρη λογοκρισία στην επικράτειά της, έχει απειλήσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι θα ανοίξει πυρ εναντίον της Νότιας Κορέας για να εμποδίσει την αποστολή των προκηρύξεων.

24h.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου